DR's bestyrelsesformand skal lede nyt udvalg i Aarhus Kommune

Aarhus Kommune opretter et nyt hurtigtarbejdende udvalg, der skal sætte skub i bylivet efter nedlukningen under coronakrisen. Udvalget bliver ledet af Marianne Bedsted.

Marianne Bedsted
Marianne Bedsted Formand, DR's bestyrelse, administrerende direktør, Salling Stormagasiner
Jacob Bundsgaard
Jacob Bundsgaard (44) Borgmester (S), Aarhus Kommune, formand, KL

Marianne Bedsted, direktør for stormagasinet Salling og bestyrelsesformand for DR, skal stå i spidsen for et nyt, hurtigtarbejdende udvalg i Aarhus Kommune.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Udvalget skal sætte gang i bylivet i den jyske hovedstad, der på trods af den igangværende genåbning fortsat bærer præg af nedlukningen. 

"Coronakrisen har været en hård tid for mange butikker, caféer, restauranter og kulturinstitutioner, men jeg mærker en spirende optimisme og lyst til at sparke liv i byen igen og nyde sommeren," siger Marianne Bedsted i pressemeddelelsen.

Ifølge Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard, skal det nye udvalg blandt andet stable små events og overraskelser på benene.

"Der skal liv i byen, og det kan vi godt skabe og samtidig følge alle forholdsregler for at undgå smittespredning. Vi skal for eksempel satse på små, nye overraskelser og events, som ikke skaber de store forsamlinger," siger Jacob Bundsgaard i pressemeddelelsen.

Udover Aarhus Kommune, der varetager sekretariatet, består udvalget af repræsentanter fra byens restauranter, hoteller, turisme- og kulturinstitutioner. Aarhus Kommune støtter ifølge pressemeddelelsen udvalget med 1 million kroner.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal