Fødevarestyrelsen ansætter erfaren embedsmand som direktør

Nikolaj Veje skifter Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte ud med Fødevarestyrelsen, hvor han fra 1. august skal være direktør.

Henrik Studsgaard
Henrik Studsgaard (56) Departementschef, Miljø- og Fødevareministeriet

Fødevarestyrelsen ansætter Nikolaj Veje til ny direktør. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse

Han har med enkelte afstikker tilbragt det meste af sin karriere i centraladministrationen, herunder de seneste 15 år i topledelse af blandt andet Finansministeriet, Miljøministeriet, Justitsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

Senest har han været direktør for Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte og før det økonomidirektør i Politiet. 

"Jeg er sikker på, at Nikolaj hurtigt vil finde sig til rette i direktørstolen i Glostrup, ligesom han er helt beredt på at sætte sig i spidsen for vores styrelse, der hver dag arbejder for få den," siger departementschef i Miljø- og Fødevareministeriet, Henrik Studsgaard, og fortsætter:

"Jeg glæder mig utrolig meget til vores samarbejde, idet Nikolaj helt sikkert kommer til at skabe værdi ikke bare for Fødevarestyrelsen, men også ministeriets samlede koncern med de kompetencer, den erfaring og de værdier, han kommer med."

Nikolaj Veje ser ligeledes frem til nye udfordringer i styrelsen:

"Jeg glæder mig til at løfte ansvaret for at udvikle og fremtidssikre styrelsens faglige ansvarsområder, velvidende at jeg hermed medvirker til en opgave af stor betydning for det danske samfund nu og fremover," lyder det fra den ny direktør. 

Nikolaj Veje er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet. Han tiltræder stillingen 1. august. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal