Køkkenchef på Altinget-hotel udvalgt til kokkekonkurrence

Hotel- og køkkenchef Mathias Sejer Sørensen, Grønbechs Hotel i Allinge, er blandt de fire stjernekokke, der skal dyste i årets TV 2-transmitterede konkurrence "Sol over Gudhjem".

Mathias Sejer Sørensen
Mathias Sejer Sørensen (31) Hotel- og køkkenchef, Grønbechs Hotel og restaurant Vilhelm

Tre nye kokke er dermed klar til at forsøge at vælte svenske Gabriel Hedlund af tronen som vinder af Sol over Gudhjem, skriver TV 2/Bornholm. 

Det er Mette Dahlgaard fra vegetarrestauranten Nimb Gemyse, Mathias Sejer Sørensen fra Grønbechs Hotel i Allinge og Jonathan K. Berntsen fra Michelin-restauranten Clou. Gabriel Hedlund er, som sidste års vinder, den fjerde deltager.

"Jeg synes, det er et meget stærkt hold. Et meget bredt funderet hold, som er differentieret. Men de kan noget, der er meget specielt, alle fire," understreger madanmelder, journalist Svend Rasmussen.

Han er selv igen vært, når TV 2 Danmark viser kokkekonkurrencen til hele landet 20. juni direkte fra Gudhjem Havn. 

Dommerpanelet består af Claus Meyer, flankeret af Jesper Koch fra den nye restaurant Alsik i Sønderborg, Nicolai Nørregaard fra restaurant Kadeau og Rasmus Munk fra den anmelderroste restaurant Alchemist i København.

"Sol over Gudhjem" regnes som landets største kokkekonkurrence. Det er tolvte gang, den afholdes.

Grønbechs Hotel fra 1901 blev erhvervet af Altinget i 2014 og givet undernavnet "Danmarks Politiske Hotel", blandt andet fordi det lægger rammen til det årlige Folkemøde i Allinge.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal