Louise Brincker ny direktør for Danske Medier

Louise Brincker (50) bliver ny administrerende direktør i Danske Medier og Danske Medier Arbejdsgiver. Hun kommer fra en stilling som chef for Kulturministeriets Ledelses- og Kommunikationssekretariat.   

Louise Brincker
Louise Brincker (51) Direktør for Danske Medier og Danske Medier Arbejdsgiver, kontorchef, Kulturministeriet
Morten Langager
Morten Langager (48) Direktør, Dansk Erhverv, fhv. adm. direktør, Danske Medier & Danske Medier Arbejdsgiver

Danske Medier har fundet ny administrerende direktør efter Morten Langager, der efter kun et år på posten går til direktionen i Dansk Erhverv 1. september.

Det bliver cand.scient.pol. Louise Brincker, der overtager stillingen som direktør for Danske Medier og Danske Medier Arbejdsgiver.

Dermed flytter hun så at at sige "over på den anden side af skrivebordet". Louise Brincker kommer nemlig fra en stilling som chef for Kulturministeriets Ledelses- og Kommunikationssekretariat og har før det bestredet posten som kommunikationschef i DR. Hun har desuden en lang baggrund fra Udenrigsministeriet som blandt andet chef for ministeriets presseenhed og ministersekretær.

Danske Mediers formand, administrerende direktør i Jysk Fynske Medier, Jesper Rosener, ser i en pressemeddelelse frem til samarbejdet:

”Jeg ser frem til at arbejde sammen med Louise Brincker. Hun har en unik kombination af stor viden om mediebranchen, lang ledelseserfaring, veludviklet politisk forståelse og et omfattende netværk, der vil kunne sikre den fortsatte gode udvikling af rammevilkårene for Danske Mediers medlemmer,” siger Jesper Rosener.

Louise Brincker glæder sig til at tage fat på arbejdet:

“Jeg har fulgt udviklingen i medieverdenen gennem mange år. Frie og uafhængige medier er en af grundpillerne i et velfungerende demokrati. Befolkningen skal kunne have tillid til medierne, og politikerne skal fastsætte tidsvarende rammebetingelser, der gør det muligt for de danske medier at tage kampen op med de internationale tech-giganter. Disse opgaver blandt mange andre ser jeg frem til arbejde sammen med Danske Mediers og Danske Medier Arbejdsgivers medlemmer om,” siger Louise Brincker.

Louise Brincker tiltræder stillingen 1. september 2019. Morten Langager vil indtil da fortsætte sit hverv som administrerende direktør.

Fakta, Louise Brincker
Louise Brincker, 50 år, er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet og har desuden en grad i internationale relationer fra Institut Européen des Hautes Etudes Internationales, Nice-Sophia Antipolis i Frankrig.

Hun indledte sit arbejdsliv i Bruxelles som assistent i Europa-Parlamentet, inden hun i 1996 kom til Udenrigsministeriet. I perioden 1999-2001 var hun udstationeret som ambassadesekretær på den danske FN-mission i New York. Siden blev der til godt tre år som ministersekretær, hvorefter Louise Brincker blev sat i spidsen for Udenrigsministeriets Presseenhed.

I 2010 skiftede hun til DR, hvor hun blev ansvarlig for DRs interne og eksterne koncernkommunikation. Senest har Louise Brincker tilbragt 3 1/2 år i Kulturministeriet som kontorchef for departementets ledelses- og kommunikationssekretariatet, hvor hun også har ansvar for kommunikationen i Slots- og Kulturstyrelsen samt Statens Kunstfond. 

Privat er Louise Brincker gift med Anders Sølling, der er sikkerhedsrådgiver i Udenrigsministeriet. Ved siden af arbejdet er Louise Brincker en habil amatørviolinist, og meget af fritiden bruges i orkester- og kammermusiksammenhænge samt på badminton og cykling.  

Tilbage til navnenyt »

Prøv kommunal gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement