Markant erhvervsprofil går med i Løkkes netværk

Novo Nordisk Fondens formand Lars Rebien Sørensen har overraskende tilsluttet sig fhv. statsminister Lars Løkke Rasmussen nye politiske mødested.

Lars Rebien Sørensen
Lars Rebien Sørensen (66) Formand, Novo Nordisk Fonden, fhv. adm. direktør, Novo Nordisk
Lars Løkke Rasmussen
Lars Løkke Rasmussen (56) MF (løsgænger), fhv. statsminister og formand for Venstre, pt. partiløs


Novo Nordisk Fondens formand, Lars Rebien Sørensen, har 9. januar besluttet at gå ind i netværket, som Lars Løkke Rasmussen dannede kort efter sin udmeldelse af Venstre, hvor han indledte en ny tilværelse som løsgænger.

"Jeg deler Lars Løkke Rasmussens analyse af den nuværende politiske situation. Det er min opfattelse, at det ville gavne erhvervslivet, privatpersoner og Danmark i al almindelighed, hvis der kunne skabes et mere stabilt politisk flertal på midten i dansk politik. Som kunne sikre langsigtede løsninger, som er forudsigelige og baseret på et bredt politisk flertal", skriver Lars Rebien i en mail til Politiken.

Han er åben overfor, at netværket fører til dannelsen af et nyt parti, men vil ikke selv kaste kræfter ind i at blive opstillet til Folketinget.

Lars Rebien Sørensen blev i 2015 og 2016 af Harvard Business Review udnævnt til den bedst præsterende topchef i verden. Han oplyser til avisen, at han ikke tidligere har været medlem af noget parti.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal