Messerschmidt: Jeg stiller ikke op som DF-formand, hvis Støjberg vil

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt vil ikke stille op som ny partiformand, hvis den forhenværende Venstre-næstformand og minister Inger Støjberg er parat til at stille op 23. januar 2022.

Det betonede Morten Messerschmidt i TV 2-programmet Lippert onsdag.

"Hvis Inger Støjberg gerne vil være formand for Dansk Folkeparti, så tror jeg allerede nu her i aften, at jeg kan sige, at så vil jeg klappe i mine små hænder. Så stiller jeg ikke op," sagde DF's stemmesluger til vært Søren Lippert, som for en sikkerheds skyld fulgte op med spørgsmålet:

"Hvis Inger Støjberg stiller op, så er Morten Messerschmidt ikke kandidat?"

"Ja," lød svaret.

Forud for et møde i Rigsretten onsdag sagde Støjberg til Ritzau i følge Berlingske, at hun har fået positive tilkendegivelser fra "en række DF'ere" om at stille op til formandsposten. Det kunne tyde på, at hun er villig til at stille op. Men hun ville dog ikke røbe noget om sine planer, før rigsretssagen er afsluttet før jul.

Hvis Inger Støjberg - der så vidt vides i dag ikke engang er medlem af Dansk Folkeparti - ikke stiller op, har Morten Messerschmidt ikke gjort op, om han så vil stille op som ny partiformand efter Kristian Thulesen Dahl.

Omtalte personer

Inger Støjberg

Partistifter, Danmarksdemokraterne, fhv. udlændinge- og integrationsminister
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser