Messerschmidt vil være DF-formand

Dansk Folkepartis næstformand, MF Morten Messerschmidt, opstiller til valget om at blive ny partiformand. Det gør han i et samlet kandidatur med medlem af Europa Parlamentet Peter Kofod, som stiller op som næstformand.

Placeholder image
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Det oplyser parterne i et interview med Berlingske og i en fælles kronik.

De to vil, hvis de vælges, placere Dansk Folkeparti entydigt i blå blok og med en ambition om altid at gå i regering, hvis der er borgerligt flertal.

De vil også tage flere initiativer med det erklærede formål at samle partiet efter flere års splid.

"Ovenpå den tumultariske periode, partiet har været igennem, er der brug for, at folk finder sammen om et projekt. Det er ingen hemmelighed, at nogen har peget på mig som formand, mens andre har peget på Peter, og nogen har nævnt nogle helt andre. Ved at stille op sammen vil hele maskinen forhåbentlig kunne køre i fællesskab," siger Morten Messerschmidt.

Forleden sagde han ellers til TV 2, at han kun vil stille op, hvis folketingsmedlem og forhenværende Venstre-næstformand Inger Støjberg (løsgænger) ikke gør det. Hun vil dog først melde ud herom, når der er afsagt dom i hendes rigsretssag 13. december 2021.

Herom siger Messerschmidt til Berlingske:

"Hvis Inger ringer og siger, at hun er klar til at være formand, viger vi straks og bakker hende op. Når vi alligevel kommer med meldingen nu, er det fordi, Inger er et sted, hvor jeg oplever, at hun er uafklaret. Og vi vil rigtig gerne i gang med at engagere baglandet i vores projekt."

Dansk Folkepartis hovedbestyrelse har besluttet, at årsmødet afholdes 23. januar, hvor valget af ny formand finder sted. Det er før, Morten Messerschmidt får afgjort sin ankesag ved Østre Landsret, der kører fra december og frem mod udgangen af februar 2022. Sagen handler som muligt misbrug af EU-midler, hvad han blev dømt for ved Byretten.

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Peter Kofod

MEP (DF)
lærer (UC Syddanmark 2015)

Inger Støjberg

Partistifter, Danmarksdemokraterne, fhv. udlændinge- og integrationsminister
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser