Mette Frederiksen deltager i FN's klimatopmøde

Mette Frederiksen deltager mandag i FN’s klimatopmøde og åbningen af FN’s Generalforsamling i New York.

Mette Frederiksen
Mette Frederiksen (42) Statsminister, MF, partiformand (S)

Statsminister Mette Frederiksen deltager den 22. til 24. september i FN’s klimatopmøde og åbningen af FN’s 74. Generalforsamling i New York.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelse.

Den danske statsministerdeltagelse sker, fordi Danmark på anmodning fra FN’s generalsekretær, António Guterres, har påtaget sig en ledende rolle inden for den globale omstilling til bæredygtig energi frem mod topmødet.

Om sin deltagelse siger Mette Frederiksen:

"Danmark skal igen være en grøn stormagt. Vi vil gå forrest internationalt i kampen mod klimakrisen. Både ved at sætte barren højt i Danmark og støtte andre lande i at opnå deres nationale klimamål. Klimatopmødet er et vigtigt skridt på vejen til markant at hæve alle landes nationale klimamål. De unge og befolkningerne verden over har talt. Der skal handles nu. Regeringen har sat et historisk ambitiøst mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent inden 2030 og nå klimaneutralitet i 2050."

Udover at deltage i åbningen af Generalforsamlingen vil statsministeren mødes med andre af verdens beslutningstagere under sine tre dage i New York.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal