Nina Groes skal stå i spidsen for mangfoldighed i dansk fodbold

DBU nedsætter nyt diversitetsudvalg med Nina Groes i spidsen, der skal stå for foreningens politiske forankring af arbejdet med at øge diversiteten i fodboldverdenen.

Nina Groes
Nina Groes (40) Direktør, stifter, strategibureauet GROES og Divers, fhv. direktør, Kvinfo

Nina Groes skal stå i spisen for et ny diversitetsudvalg i DBU, der får til opgave at stå for den politiske forankring af arbejdet med mangfoldighed og diversitet i dansk fodbold.

Det skriver DBU i en pressemeddelelse.

Udvalget sætter i første omgang fokus på køn, men den tidligere Kvinfo-direktør og resten af udvalget vil også se nærmere på etnicitet, seksualitet og alder, da det er vigtigt at gøre op med stereotyper i fodboldverdenen, mener den nye udvalgsformand.

“Fodbold er et fællesskab for alle. Derfor er det så vigtigt, at vi får gjort op med de forældede stereotyper og fordomme, der stadig findes over alt i samfundet – også i fodboldens verden. Vores mål er, at fodbolden skal gå forrest, og det er det arbejde, vi nu skal i gang med,” siger den nyudnævnte formand, Nina Groes.

Arbejdet med diversitet og mangfoldighed har ikke tidligere været politisk forankret i organisationen, så DBU-formand Jesper Møller glæder sig over det nye udvalg.

”Fodbold er for alle – uanset køn, seksualitet, alder, etnicitet eller andre forskelle. Derfor skal vi hele tiden sørge for, at vi i DBU gør alt, hvad vi kan, for at vores rammer, kultur og fællesskab er så inddragende som muligt. Her er et politisk forankret udvalg med fokus på diversitet et afgørende tiltag,” forklarer Jesper Møller.  

Ud over Nina Groes består udvalget af Mette Korsgaard, journalist og instruktør, Mette Bach Kjær, DBU-bestyrelsesmedlem, Kenneth Cortsen, forsker i Sport Management ved University College Nordjylland, samt Tom Jensen, HR/DBU Bredde.

Tilbage til navnenyt »

Prøv civilsamfund gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement