Ny formand for Folketingets Presseloge: Anders Jerking

Altinget.dks redaktionschef, Anders Jerking, er onsdag valgt som ny formand for Folketingets Presseloge, der tæller omkring 200 politiske journalister. Han afløser DRs Henning Olsson, der har haft posten i 10 år.

Anders Jerking
Anders Jerking (43) Adm. chefredaktør, Politiken Nicher, fhv. redaktionschef, Altinget
"Det har været 10 spændende år i Presselogen. Der er jo et særligt samspil mellem politikere og journalister," siger Henning Olsson og fortsætter:

"Indimellem opstår der debat, om journalisterne skal være på Christiansborg. Det mener jeg bestemt, at vi skal. Og jeg mener, at det kommer borgerne til gavn i form af bedre journalistik. Derfor er det vigtigt, at Presselogen fortsat arbejder for journalisternes vilkår på Christiansborg."

Henning Olsson motiverede forslaget om sin afløser med, at "Presselogen vil få en solid og hårdtarbejdende formand".

Marchen Neel Gjertsen nyvalgtes til bestyrelsen. Presselogens bestyrelse består efter generalforsamlingen af Christine Cordsen og Marchen Neel Gjertsen, begge Jyllands-Posten; Jesper Balslev, Ritzau, og Michael Stuhr, TV 2.

På generalforsamlingen udtrykte flere mindre medier kritik af statsminister Helle Thorning-Schmidts nye måder at møde pressen på, som de mener, favoriserer de store medier, især DR og TV2. Logens bestyrelse lovede at gå i dialog med Statsministeriet herom.

I sin beretning nævnte den afgåede formand, Henning Olsson, at der er en massiv interesse for at blive optaget i Folketingets Presseloge, hvorfor loftet på 200 såkaldt privilegerede adgangskort er fordelt. 5-6 nye medier står desuden på spring til at få kontor i Folketinget, oplyste han.

Men der mangler lokaler til at forsyne alle interesserede medier med lokaler på Christiansborg. Det er eksempelvis endnu ikke lykkedes at finde et redaktionslokale til Avisen.dk/Ugebrevet A4

Den nye logeformand Anders Jerking takker Hennng Olsson for hans indsats gennem de ti år:

"Jeg vil gerne takke Henning for hans store arbejde for foreningen gennem mange år, hvor han med stor diplomatisk sans har arbejdet for gode arbejdsvilkår for journalisterne på Borgen," siger Anders Jerking.

Generalforsamlingen godkendte i øvrigt regnskabet for 2012-13, der udviser et resultat på 118.336 kr. Logens formue er vokset til 758.122 kr. Kasserer er TV 2s Michael Stuhr, der fremlagte tallene.

Årets såkaldte Fjæsing-pris for "et stykke skarpt eller stikkende journalistik" gik til Knud Brix, TV2, for hans interview i foråret med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. Henrik Hoffmann-Hansen fra Kristeligt Dagblad havde foreslået Knud Brix.

Der holdes sidst i november en takke-reception for Henning Olsson, oplyste den nye logeformand, Anders Jerking.

red@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv transport gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement