Sophus Garfiel er ny departementschef i Social- og Indenrigsministeriet

Regeringens sammenlægning af to ministerier betyder, at der skal være en frem for to departementschefer. Sophus Garfiel bliver ny chef i Social- og Indenrigsministeriet.

Sophus Garfiel
Sophus Garfiel (52) Departementschef, Social- og Indenrigsministeriet
Jens Strunge Bonde
Jens Strunge Bonde (53) Kommitteret for Nærhedsreformen, Statsministeriet, fhv. departementschef, Børne- og Socialministeriet

Den socialdemokratiske regering har valgt at sammenlægge Økonomi- og Indenrigsministeriet og Børne- og Socialministeriet.

Ministerierne bliver samlet i Social- og Indenrigsministeriet, og derfor skal der fremover være en i stedet for to departementschefer.

Den nye departementschef i Social- og Indenrigsministeriet bliver Sophus Garfiel, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Departementschef i Børne- og Socialministeriet, Jens Strunge Bonde, bliver tilbudt ansættelse i Finansministeriet.

50-årige Sophus Garfiel, der har en kandidatgrad i økonomi fra Københavns Universitet, var fra 2005 til 2010 departementsråd i Statsministeriet.

Siden 2010 har han været departementschef i henholdsvis Økonomi- og Indenrigsministeriet og Social- og Indenrigsministeriet.

Landets nye social- og indenrigsminister er Astrid Krag (S). Hun har tidligere som SF-medlem været minister for sundhed og forebyggelse.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal