Tidligere DF'er stifter nyt parti

Tidligere byrådsmedlem for DF i Horsens, Dorte Normann, har stiftet det nye parti Moderate Danske Folk.

Dorte Normann
Dorte Normann (47) Stifter, Moderate Danske Folk, byrådsmedlem, Horsens Kommune

Løsgænger i byrådet i Horsens Kommune, Dorte Normann, har stiftet et nyt parti med navnet Moderate Danske Folk, som hun stiller op for ved det kommende kommunalvalg. Det skriver Horsens Lokalavisen.

Dorte Normann har været løsgænger i byrådet, siden hun i efteråret meldte sig ud af Dansk Folkeparti, angiveligt fordi hun ikke længere følte sig værdsat i partiet. Årsagen til bruddet med DF skyldes dog også, at hun mener, partiets lokalforening i Horsens har taget en højredrejning. Med det nye parti ønsker hun en større rummelighed.

"Danske Folk refererer til den indvandrerdebat, der er for tiden om, hvem der er dansk. Jeg repræsenterer alle dem, der uanset nationalitet FØLER sig danske,” siger hun til Horsens Lokalavis og fortsætter:

"Jeg synes, vi skal have en anden tone i debatten. Der er mange mørke i huden, der er 3. generationsindvandrere eller flygtninge, og der er adopterede, der alle sættes i samme bås. Folk, der er mørke i huden, bliver lagt for had ikke bare i Danmark men snart på verdensplan, og det går ud over nogle psykologisk. Det vil jeg gerne ændre på."

Til daglig uddanner Dorte Normann sig til financial controller på Erhvervsakademi Aarhus. Hun har tidligere arbejdet som kontorelev og regnskabsmedarbejder.

routhe@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv embedsværk gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement