Tidligere Lykketoft-rådgiver er ny direktør i Landbrug & Fødevarer

Morten Boje Hviid er blevet ansat som direktør for erhvervspolitik og bæredygtighed i Landbrug & Fødevarer. Han er tidligere S-rådgiver for Mogens Lykketoft og Helle Thorning-Schmidt.

Morten Boje Hviid
Morten Boje Hviid (53) Direktør, Landbrug & Fødevarer
Mogens Lykketoft
Mogens Lykketoft (74) Foredragsholder, forfatter, medlem, Unicef Danmarks præsidium

Landbrug & Fødevarer har ansat ny direktør.

Valget er faldet på Morten Boje Hviid, der i sin nye stilling skal have ansvar for erhvervspolitik og bæredygtighed i erhvervsorganisationen.

Det oplyser Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Morten Boje Hviid er tidligere særlig såvel ministerrådgiver som S-rådgiver, hvor han blandt har rådgivet daværende udenrigsminister og gruppeformand Mogens Lykketoft (S).

Derudover har han været særlig rådgiver for tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun i 2005 overtog Lykketofts position som partiformand.

Dermed indtræder Morten Boje Hviid direktionen med en bred politisk baggrund. Særligt stillingen som særlig rådgiver for daværende fødevareminister Henrik Dam Kristensen (S) bringer han med ind i sin nye stilling:

”Jeg ser den danske fødevaresektor som en grundpille i det danske samfund, og jeg glæder mig til at bidrage til at sikre gode rammevilkår. Mit første job på Slotsholmen var i Landbrugsministeriet som særlig rådgiver for den daværende minister, Henrik Dam Kristensen, og jeg kender landbruget og fødevareerhvervet som troværdige og seriøse aktører i samfundsdebatten,” udtaler den nye direktør i meddelelsen.

Morten Boje Hviid kommer senest fra en stilling i FMC Agricultural Solutions.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal