Venstre ekskluderer byrådsmedlem i Egedal

Ulrik John Nielsen er blevet ekskluderet som medlem af Venstre og byrådsmedlem i Egedal Kommune. Byrådet får dermed to lige blokke.

Ulrik John Nielsen
Ulrik John Nielsen Byrådsmedlem, Egedal

Torsdag aften ekskluderede Venstre Ulrik John Nielsen som medlem af partiet og byrådsgruppen i Egedal Kommune efter interne uenigheder om budgetaftalen.

Det skriver Lokalavisen.

Ekskluderingen drejer sig om Ulrik John Nielsen, og den kommer, efter det ifølge Venstres lokale gruppeformand Ole B. Hovøre ikke har været muligt at basere byrådsgruppens arbejde på ”gensidig tillid, loyalitet og samarbejde med Ulrik John”.

Selv er Ulrik John Nielsen forbavset over eksklusionen, fortæller han til avisen:

"Jeg er både forundret og chokeret. Jeg stemte for budgettet onsdag, og jeg mener det samme nu, som jeg mente før valget, og som var dét, Venstre accepterede, da de selv spurgte, om jeg ville stille op for partiet. Der var ikke ét løftet øjenbryn dengang. Derfor gik jeg til valg på at arbejde for de små samfund, som let bliver glemt i en stor kommune, og det er dét, jeg fortsat vil arbejde for.”

Ulrik John Nielsen fortsætter som løsgænger. Det medfører, at Venstre ikke længere er det største parti i byrådet, da kommunalbestyrelsens to grupper nu består af 10 mandater hver og en løsgænger.

Ved seneste kommunalvalg fik Ulrik John Nielsen 480 personlige stemmer.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal