Vestager modtager ærespris

Den danske EU-kommissær, Margrethe Vestager, modtager Håndværkerforeningen Københavns ærespris.

Margrethe Vestager
Margrethe Vestager (51) Nomineret ledende næstformand, EU-kommisionen, EU-kommissær for konkurrence (R), fhv. minister, politisk leder & MF
Per Vangekjær
Per Vangekjær (59) Formand, Danske Malermestre, oldermand, Københavns Malerlaug, malermester

Margrethe Vestager (R) er blevet kåret til Æreshåndværker 2019 af Håndværkerforeningen København.

Det oplyser Håndværkerforeningen København i en pressemeddelelse.

Foreningen begrunder kåringen af Vestager med, at hun i arbejdet som EU-kommissær har udført godt politisk håndværk i international klasse.

"Margrethe Vestager har sat en helt ny standard for arbejdet som EU-kommissær. Med sin personlige power har hun skabt fornyet respekt om embedet, og hun har med en utrættelig indsats arbejdet for at sikre et frit og lige marked i Europa," forklarer Per Vangekjær, formand for Håndværkerforeningen.

Den nyudnævnte Æreshåndværker glæder sig over kåringen.

"Jeg er naturligvis både glad for og stolt over den anerkendelse det er at få prisen. Og så er det noget særligt at modtage denne hædersbevisning sammen med årets dygtigste nyuddannede håndværkere", siger Margrethe Vestager.

Kåringen af Årets Æreshåndværker 2019 fandt sted i forbindelse med den årlige uddeling af sølv- og bronzemedaljer til de dygtigste nyuddannede håndværkere, som blev lykønsket af H.M. Dronning Margrethe.

Tidligere modtagere af titlen som Æreshåndværker tæller blandt andre tidligere statsminister Poul Schlüter (K), præst og forfatter Johannes Møllehave samt skuespillerinde Trine Dyrholm.

Med titlen følger et æresmesterbrev og en sølvmedalje magen til dem, som nyuddannede håndværkere får overrakt.

ellegaard@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv by og bolig gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement