Regeringen vil måle klimabelastning af offentlige indkøb for hundredvis af milliarder

STRATEGI: Med en kommende strategi for ’grønne offentlige indkøb’ vil regeringen blandt andet måle klimabelastningen af de mange milliarder kroner stat, kommuner og regioner køber ind for.

Den offentlige sektor skal være med til at drive den grønne omstilling frem gennem sine indkøb.

Det mener regeringen, der som en del af arbejdet med en kommende klimahandlingsplan er på vej med en ny strategi for grønne offentlige indkøb.

Strategien skal sikre, at de flere hundrede milliarder kroner stat, kommuner og regioner hvert år bruger på indkøb af vare og tjenesteydelser, bruges på mere klimavenlige løsninger.

Det indebærer, at der skal udvikles en metode, som gør det muligt at måle klimabelastningen fra de offentlige indkøb.

”Der bliver i forbindelse med strategien udviklet en beregningsmodel til at opgøre drivhusgasudledninger fra det statslige indkøb,” lyder det i regeringens nye klimaprogram, der blev præsenteret tirsdag.

Det fremgår videre, at ambitionen er, at beregningsmodellen ”på sigt” også kan anvendes af kommuner og regioner til at beregne drivhusgasudledningen af deres indkøb.

Arbejdet med den nye indkøbsstrategi er forankret i Økonomistyrelsen under Finansministeriet.

 

Er erhverslivet klar til højere ambitioner eller advarer de mod planen? Find ud af, hvordan erhvervslivet reagerer på regeringens strategi i den fulde artikel på Altinget Kommunal

Forrige artikel Hårdt presset miljøminister indkalder til forhandlinger om natur Hårdt presset miljøminister indkalder til forhandlinger om natur Næste artikel Støttepartier kritiserer regeringens klimaprogram: Vi skal ikke sætte vores lid til et Støttepartier kritiserer regeringens klimaprogram: Vi skal ikke sætte vores lid til et "teknologisk fix"