Europa-podcast: Da Muren faldt og skabte det nye Europa

FIK DU HØRT: Altingets EU-podcast var i Berlin, da 30-årsdagen for Murens fald blev fejret. Det kom der en stemningsfuld reportage og et interessant interview med Lykkes Friis ud af, som du kan høre eller genhøre her.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Soundcloud | Stitcher

Indslaget i udsendelsen blev første gang bragt 15. november 2019.

Der var fyldt af mennesker på Unter den Linden, der fejrede 30-året for Berlinmurens fald og alt det, som den nye verden førte med sig.

Ikke mindst var Murens fald startskuddet til det Europa, vi kender i dag, fordi det i en vis forstand satte gang i både Maastricht-traktatens skabelse af Den Europæiske Union, euroen og senere EU’s udvidelse mod øst.

I dette indslag blev det både til en reportage fra Unter den Linden på dagen og til et interview med Tysklandseksperten og daværende Berlingske-korrespondent i Tyskland Lykke Friis foran den russiske ambassade om, hvad der egentlig bragte Muren til fald.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Soundcloud | Stitcher

Forrige artikel Europa-podcast: Da Dan Jørgensen var på klima-charmetogt i Bruxelles Europa-podcast: Da Dan Jørgensen var på klima-charmetogt i Bruxelles Næste artikel Podcast: Disse udfordringer venter Socialdemokratiet i 2020 Podcast: Disse udfordringer venter Socialdemokratiet i 2020