Kristian Jensen overtager Hjorts plads i efterretningsudvalg

NAVNE: Kristian Jensen (V) bliver Venstres nye medlem af Folketingets Udvalg vedrørende Efterretningstjenesterne. Han overtager pladsen fra Claus Hjort Frederiksen (V). 

Tidligere minister Kristian Jensen(V) indtræder i Folketingets efterretningsudvalg. 
Tidligere minister Kristian Jensen(V) indtræder i Folketingets efterretningsudvalg. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Natasha Jahanshahi

Kristian Jensen (V) bliver Venstres nye medlem i Folketingets Udvalg vedrørende Efterretningstjenesterne – det såkaldte Kontroludvalg.

Det skriver han i et opslag på Facebook. 

"Jeg er glad for, at gruppen har udpeget mig til udvalget vedr. efterretningstjenester. Det er i sagens natur ikke en opgave, jeg kan sige mere om, men jeg ser frem til at varetage opgaven bedst muligt," skriver han i opslaget. 

Kristian Jensen overtager pladsen i efterretningsudvalget, efter partifællen Claus Hjort Frederiksen (V) trak sig fra udvalget.

Formanden trak sig
Claus Hjort Frederiksen trak sig som formand for udvalget, efter forsvarsminister Trine Bramsen (S) varslede en undersøgelse af Forsvarets Efterretningstjeneste i kølvandet på tilsynets kritik om, at efterretningstjenesten kan have spioneret mod tilsynet og potentielt indhentet oplysninger på ulovlig vis.

Claus Hjort Frederiksen var forsvarsminister i løbet af den periode, hvor der er mistanke om, at de kritisable forhold fandt sted. Han valgte derfor at forlade udvalget. 

"Som tidligere forsvarsminister finder jeg det mest rigtigt, at der ikke kan stilles nogen form for spørgsmål om habilitet i forbindelse med en kommende undersøgelse af FE. Derfor har jeg meddelt, at jeg stopper i udvalget," sagde han på det tidspunkt til TV2.

Kontroludvalget består udover Kristian Jensen af Jeppe Bruus (S), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Morten Østergaard (R) og Dennis Flydtkjær (DF).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Hjort Frederiksen

Fhv. MF (V), fhv. minister og partisekretær
cand.jur. (Københavns Uni. 1972)

Kristian Jensen

Direktør, Green Power Denmark, fhv. udenrigsminister, MF og næstformand for Venstre
bankassistent (Unibank Lemvig 1993)

0:000:00