Podcast: En tung EU-kommissær tog ikke corona-restriktionerne seriøst - og nu er han fyret

AJOUR: Irske Phil Hogan var indtil denne uge handelskommissær med en enormt vigtig rolle efter Brexit. Men kommissæren ignorerede coronarestriktionerne i sit hjemland, og EU-toppen kan ikke have kommissærer, der hæver sig over EU’s befolkningen. Altinget Ajour dykker ned i sagen.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

En skandale blandt toppen af det irske etablissement har kostet flere politiske poster i hjemlandet - og nu også i EU.

Phil Hogan måtte i sidste uge trække sig fra posten som Europas handelskommissær på et tidspunkt, hvor EU er i handelskonflikter med både Kina og USA og samtidig er ved at gentænke hele sin handelspolitiske rolle. Samtidig var han med sin store erfaring udset en vigtig rolle i forhold til den handelsaftale, der skal forhandles på plads med Storbritannien efter Brexit.

Men uanset Hogans erfaring og baggrund, så vurderede kommissionsformand Ursula von der Leyen, at hun ikke kan have kommissærer, der hæver sig over den europæiske befolkning.

Altingets EU-redaktør, Rikke Albrechtsen, dykker ned i den sag i dagens udgave af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Der venter et hæsblæsende efterår med klimaforhandlinger Podcast: Der venter et hæsblæsende efterår med klimaforhandlinger Næste artikel Podcast: Tre lynanalyser, der guider dig igennem finanslovens vigtigste emner Podcast: Tre lynanalyser, der guider dig igennem finanslovens vigtigste emner
Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

FORFREMMELSE: Som ny indenrigs- og boligminister skal Kaare Dybvad favne både den kommunale økonomi og rammerne for det levede liv. Med et kommunalvalg i sigte er der grobund for værdiorienteret substanspolitik.