Debat

Ny debat: Vil det gavne udsatte borgere at flytte handicapområdet væk fra kommunerne?

Løser man de mange problemer på handicapområdet ved at flytte det væk fra kommunerne? Altinget Social tager debatten i de kommende uger, hvor aktører og politikere vil komme med deres bud på, hvad der er den rette løsning.

Flere partier har allerede givet tilsagn om, at de er klar til at flytte området væk fra kommunerne. (Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix)
Flere partier har allerede givet tilsagn om, at de er klar til at flytte området væk fra kommunerne. (Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix)
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Problemer med retssikkerheden på handicapområdet har givet medvind til et borgerforslag om at flytte handicapområdet væk fra kommunerne.

Det skal nu behandles i Folketinget, og det har – uanset udfaldet af behandlingen i Folketinget – endnu en gang givet anledning til debat om, hvordan kvaliteten i sagsbehandlingen kan forbedres på handicapområdet.

Flere partier har allerede givet tilsagn om, at de er klar til at flytte området væk fra kommunerne, men flere oplagte spørgsmål melder sig i kølvandet på udmeldingerne:

Vil det give mere kvalitet og bedre afgørelser for borgerne at rykke området væk fra kommunerne og til regionerne eller staten? Hvordan sikres specialiseringsgraden og nærheden i tilbuddene, hvis området ikke længere organiseres i kommunerne? Er der overhovedet behov for en reform, eller kan regelforenklinger og flere borgerrådgivere være med til at forbedre retssikkerheden? Eller bør man i stedet kigge på, hvordan området finansieres snarere end hvor det er placeret?

Altinget Social tager debatten i spalterne i de kommende uger og spørger følgende aktører, hvad de mener er den rette løsning:

 

Susanne Olsen Susanne Olsen
Landsformand, Dansk Handicap Forbund

 

Johan Busse Johan Busse
Borgerrådgiver

 

Monica Lylloff Monica Lylloff
Jurist og initiativtager til #enmillionstemmer 

 

Emil Søbjerg Falster Emil Falster
Forsker, Forskningscentret Livet med Mobilitetshandicap, RUC

 

Mogens Wiederholt Mogens Wiederholt
Direktør, CP danmark

 

Ulrik Wilbek Ulrik Wilbek (V)
Formand, KL's Socialudvalg

 

Charlotte Broman Mølbæk Charlotte Broman Mølbæk (SF)
Socialordfører, SF

 

Karina Adsbøl Karina Adsbøl (DF)
Socialordfører

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00