DSI bliver til VERA

KORT NYT: Regeringens nye analyse- og forskningsinstitut, der får navnet VERA, åbner 1. juli. Instituttet er resultatet af en sammenlægning af AKF, DSI og KREVI og får kontorer i København og Aarhus.

Et nyt analyse- og forskningsinstitut ser dagens lys 1. juli 2012. Instituttet, som har fået navnet VERA, skal bl.a. fremme kvalitetsudviklingen, styrke beslutningsprocesserne og skabe bedre ressourceanvendelse i kommuner og regioner.

Det nye institut skal dække de velfærdsområder, som kommuner og regioner beskæftiger sig med og lave evalueringer af konkrete projekter i kommuner og regioner samt mere tværgående forskning. Både offentlige og private interessenter kan købe analyser og forskning hos VERA. 

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager udtaler:

Dokumentation

Instituttets fulde navn er VERA - Det Nationale Analyse- og Forskningsinstitut for Kommuner og Regioner. Instituttet placeres med hovedkontor i København og et afdelingskontor i Aarhus.

Instituttet bliver oprettet med en bestyrelse med ti medlemmer og får virkning fra 1. juli 2012. Formanden udpeges af økonomi- og indenrigsministeren. Hovedformålet med instituttets arbejde er at fremme kvalitetsudviklingen, effektivisere ressourceanvendelsen og styrke og kvalificere beslutningsprocesserne, hvor der er behov for det. Både offentlige og private interessenter kan købe analyser og forskning fra instituttet.

Instituttet bliver etableret ved at sammenlægge Anvendt KommunalForskning (AKF), Dansk Sundhedsinstitut (DSI) og Det Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut (KREVI).


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00