De spiseforstyrrede bliver endelig set

PS Landsforening fik endelig deres møde med Sundhedsministeren.
Maria Dalby
Der var glæde i PS Landsforening, Pårørende til Spiseforstyrrede, efter mødet med Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialminister Eva Kjer Hansen (V). De har haft held til at få påvirket processen og fik i årets satspuljeforhandlinger afsat midler, der skal gå til området for de spiseforstyrrede.

Får penge fra satspuljen
"Det var et godt møde i en positiv atmosfære. Vi fornemmer, at der blev lyttet meget til os. De nye psykiatriaftaler var næsten færdigt forhandlet, men da vi har haft en tæt og løbende dialog med ordførerne fra de fleste partier og videregivet diverse materialer til ministrene, er der dog taget højde for nogle af vore ønsker i den nye psykiatriaftale. Blandt andet opkvalificering og koordinering omkring indsatsen for spiseforstyrrelse er med - men vi har ikke fået 150 mio. kr. her og nu til opkvalificering og kvalitetssikring, sådan som vi gerne ville," skrev de i en pressemeddelelse.

De bemærker også, at Sundhedsministeren har besluttet at lave et "serviceeftersyn" af psykiatriaftalen efter et år, og der får PS Landsforening mulighed for at komme med deres input.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00