Det vil partierne med atom-depotet

ATOM: Sundhedsminister Astrid Krag (SF) har bedt partierne tilkendegive, om de stadig bakker op om beslutningen om at etablere et slutdepot til atomaffald. Læs partiernes svar her.
Anders Jerking
I 2003 vedtog et enigt Folketing, at der skulle etableres et slutdepot til atomaffaldet fra forsøgsstationen på Risø. Nu har eksperter peget på seks mulige placeringer til depotet, men alle steder protesterer borgere og politikere.

I medierne har flere partier de seneste måneder tvivlet på, om et slutdepot er den rigtige løsning, og derfor har sundhedsminister Astrid Krag (SF) bedt partierne om at meddele, om de stadig står ved beslutninger fra 2003. Svarfristen var torsdag i denne uge. Læs partiernes svar her:

"Radikale Venstre anbefaler, at processen føres til ende. Imens tænker vi over sagen," svarer Marianne Jelved på vegne af Radikale. Også S og SF bakker fortsat op.

Venstres Kristian Jensen skriver:
"Venstre står ved vores hidtidige tilkendegivelser, herunder at vi ønsker at få undersøgt en udenlandsk slutdeponering af det radioaktive affald. Vi kan af medierne konstatere, at der ikke længere er enighed blandt alle folketingets partier om den aftalte proces, og at der er bedt om fornyede politiske drøftelser. Jeg ser frem til at høre, hvilke initiativer regeringen vil tage i sagen."

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00