EU tager nye skridt mod en sundhedsunion

EU: EU vil onsdag diskutere udvidede mandater til både Det Europæiske Lægemiddelagentur og Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Kontrol.

EU-Parlamentet og EU's ministre har haft heftige sammenstød om finansieringen af sundhedsområdet, efter ministrene skar ned på de økonomiske ambitioner for en ny sundhedsunion..
EU-Parlamentet og EU's ministre har haft heftige sammenstød om finansieringen af sundhedsområdet, efter ministrene skar ned på de økonomiske ambitioner for en ny sundhedsunion..Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix
Signe LøntoftRikke Albrechtsen

Der er sundhed på programmet i Bruxelles denne uge, hvor EU-Kommissionen onsdag vil tage samarbejdet et skridt videre i retning af en såkaldt sundhedsunion i kølvandet på coronakrisen.

Det udmønter sig blandt andet i et nyt forslag til en forordning om alvorlige grænseoverskridende sundhedstrusler og udvidede mandater til både Det Europæiske Lægemiddelagentur og Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Kontrol.

Allerede i september gjorde Ursula Von der Leyen det klart, at hun var stærkt utilfreds med, at hendes forslag om at mangedoble EU’s sundhedsbudget fik sparekniven af EU’s ledere, da de i sommer blev enige om et nyt langtidsbudget.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00