L 101 (Sundheds- og Ældreministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Mulighed for generelt informeret samtykke til mindre behandlinger af varigt inhabile patienter).

Lovforslaget giver de nærmeste pårørende, en værge eller en fremtidsfuldmægtig til en varigt inhabil patient mulighed for at give et generelt informeret samtykke til en række mindre sundhedsfaglige behandlinger af patienten.

Formålet er at sikre respekt om alle patienters personlige frihed, integritet og selvbestemmelsesret (for varigt inhabile varetaget og udøvet af patientens stedfortræder) og frigøre mest mulig tid til kontakten med den enkelte borger.

Forslaget omfatter patienter, der er fyldt 15 år, og som varigt mangler evnen til at give informeret samtykke. Det er patienter med en varigt nedsat psykisk eller kognitiv funktionsevne, f.eks. patienter med mental retardering, udviklingshæmning, demenssygdom, hjerneskade m.v.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)

0:000:00