Penge til spiseforstyrrede bliver ikke brugt

Amterne har endnu ikke brugt eller søgt om de 16,5 mio. kr., der skal bruges til behandling af spiseforstyrrede.
Maria Dalby

Mange af amterne har sagt til os, at de ikke har villet søge midlerne, fordi de slet ikke har noget samarbejde med de private behandlere. Normalvis er det kommunerne, der har haft det.

Erna Poulsen
Formand for PS landsforening

Sundhedsministeren er i morgen indkaldt til åbent samråd af Sundhedsudvalget. Der skal han svare på, hvorfor en pulje på 16,5 mio. kr. til behandling af spiseforstyrrede endnu ikke er brugt.

Landsforeningen for pårørende til spiseforstyrrede har længe været forbavset over puljens opbygning. Derfor undrer formanden Erna Poulsen sig ikke over, at pengene ikke bliver brugt.
”Vi ved, at sådan som det er lavet, så er det meget svært at få pengene brugt. Vi håber, at samrådet vil få Lars Løkke Rasmussen til at se anderledes på det,” siger hun.

Amterne har skullet søge om pengene fra puljen for at få afprøvet private behandlingstilbud, men selv skyde ind med 50 pct. af betalingen for behandlingen. Meningen har været at få skabt et grundlag for en evaluering af de private tilbud.
”Mange af amterne har sagt til os, at de ikke har ville søge midlerne, fordi de slet ikke har noget samarbejde med de private behandlere. Normalvis er det kommunerne, der har haft det. Og da amterne lukker ned fra nytår, har de stået i en situation, hvor de har kunnet risikere, at skulle betale for noget, som de ikke var sikre på at få brugt,” siger Erna Poulsen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00