Slutspurt: Regioner rejser nyt milliardkrav i økonomiforhandlingerne

ØKONOMI: Et stort efterslæb af vedligeholdelse og medicoteknisk udstyr får nu Danske Regioner til at kræve 5 milliarder kroner til anlæg i 2021. Dermed lægger regionerne sig i slipstrømmen på kommunerne, der vil forlænge suspenderingen af anlægsloftet. 

Tilstanden på mange af Danmarks hospitaler er så ringe, at der ifølge Danske Regioner er behov for 3 milliarder kroner til akut vedligeholdelse i 2021.
Tilstanden på mange af Danmarks hospitaler er så ringe, at der ifølge Danske Regioner er behov for 3 milliarder kroner til akut vedligeholdelse i 2021.Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Mange af vores sygehuse er 50-60 år gamle, og de er indrettet, som man nu indrettede sygehuse dengang.

Ulla Astman (S)
Næstformand, Danske Regioner

En lang række af landets hospitaler er nedslidte og kræver vedligeholdelse for milliarder. Samtidig vokser behovet for at opgradere it-systemer og udskifte scannere, anæstesiapparater og andet udstyr. 

Til alt dette får regionerne hvert år i forbindelse med økonomiaftalen et beløb til anlæg. De seneste år har det ligget på mellem 2,2 og 2,5 milliarder kroner.

Næste år skal beløbet imidlertid fordobles. Det foreslår Danske Regioner, som op til de afsluttende forhandlinger om næste års økonomiaftale har lavet en opgørelse, der viser et samlet behov for 5 milliarder kroner til anlæg i 2021.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00