svarer 
Ellen Trane Nørby

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, hvorfor lovforslaget ikke har været sendt i høring på ny efter der er blev tilføjet en autorisationslovsændring til lovforslaget, hvor der blev indført undtagelsen ”høreapparatbehandling”

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 194, Spørgsmål 3
Vil ministeren i forlængelse af L 194 - bilag 4 fra HØPA’s foretræde for Sundheds- og Ældreudvalget den 19. marts 2019 oplyse, hvorfor lovforslaget ikke har været sendt i høring på ny efter der er blev tilføjet en autorisationslovsændring til lovforslaget, hvor der blev indført undtagelsen ”høreapparatbehandling”?

Svar fra mandag den 8. april 2019
Med L 194 foreslår regeringen indsættelse af et nyt stk. 4 i autorisationslovens § 74, hvorved det præciseres, at høreapparatbehandling ikke udgør lægeforbeholdt virksomhed efter bestemmelsen i § 74, stk. 2.

Det er Sundheds- og Ældreministeriets vurdering, at der ved at undtage høreapparatbehandling i autorisationsloven, ikke ændres ved den gældende praksis på området, da behandling i dag sædvanligvis udføres af audiologiassistenter, bachelorer/kandidater i audiologi eller audiologopædi eller tilsvarende uddannelser.

Baggrunden for ændringen er, at det efter den offentlige høring er vurderet hensigtsmæssigt at kodificere den hidtidige retsopfattelse, så det udtrykkeligt kommer til at fremgå og der dermed ikke opstår tvivl om, at private høreklinikker kan udføre undersøgelser og behandlinger, og at disse undersøgelser og behandlinger kan udføres af audiologiassistenter, bachelorer/kandidater i audiologi eller audiologopædi eller tilsvarende uddannelser.

Sundheds- og Ældreministeriet har vurderet, at der ikke er behov for en høring ifm. præcisering af, at høreapparatbehandling ikke udgør lægeforbeholdt virksomheder, da der, som nævnt, alene er tale om nedfældelse af den hidtidige retsopfattelse på området.

Det bemærkes herudover, at der med finanslovsaftalen for 2019 er besluttet, at der i forbindelse med fastsættelsen af de nationale kvalitetskrav igangsættes et fagligt afklaringsarbejde, hvor bl.a. Styrelsen for Patientsikkerhed vil afklare, hvilke faggrupper, der skal kunne varetage høreapparatbehandling, og om faggrupperne er omfattet af de rette krav og regler.
0:000:00