Branchen frygter for oppositionens klippekort

NYHED: Efter at DF og oppositionen har afvist justitsministerens forslag til en klippekortsordning for dyretransporter, gruer branchen nu for, hvad oppositionen vil tvinge igennem.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi har haft nogle få grove overtrædelser, og nu er politikerne i gang med den helt store overbudspolitik. Det betyder, at de forkaster det grundige arbejde, som en arbejdsgruppe med repræsentation fra dyreværnsorganisationerne blev enige om.

Gert Karkow
Dansk Landbrug

Landbruget og vognmandsbranchen ser med ubehag frem til, at oppositionen tager den store hammer frem, når de vil tvinge et en skærpelse af klippekortsordningen for dyretransporter igennem. Dansk Folkeparti og oppositionen vil ikke støtte justitsministerens lovforslag og forbereder nu et markant ændringsforslag. (Se dagens anden artikel.)

"Vi er stærkt foruroligede over, hvilke stramninger oppositionen og Dansk Folkeparti kan finde på at tvinge igennem. De vægter jo kun på dyrevelfærd, og der er nu engang politikernes pligt at lave en afbalancering, så man også kan drive forretning," siger Morten Lindbo, der er vicedirektør i Dansk Transport og Logistik.

Frygt for overreaktion
Han frygter, at politikerne nu overreagerer og ender med at vedtage stramninger, som de så senere er nødt til at lempe. Det så man på køre- hviletidsområdet, hvor politikerne sidste år lempede reglerne året efter at have strammet dem.    

0:000:00