Om  
J.K. Hansen

Dødsfald: Fhv. minister og S-gruppeformand, major J.K. Hansen (96)

Tidligere trafikminister og gruppeformand i Folketinget, sønderjyske J.K. Hansen, er død, 96 år gammel.

Redaktionen

Tidligere trafikminister Jens Kristian Hansen (S) er død 96 år gammel. Det skriver hans søn, Peter Mølkjær, i en mail til JydskeVestkysten. J.K. Hansen tabte livsmodet, da hans kone døde for to måneder siden.

Den vedholdende og ordholdende socialdemokrat sad i Folketinget fra 1975 til 1994 og var i en årrække medlem af Socialdemokratiets hovedbestyrelse og sekretær for partiets folketingsgruppe.

"For min far var det at være socialdemokrat meget mere end at være enig i politikken. Det var en livsstil. Og indtil for få år siden tog han hvert år toget til partiets kongres i Aalborg," siger Peter Mølkjær.

J.K. Hansen nåede at sidde i Folketinget i næsten 20 år og var minister i et lille års tid, inden daværende statsminister Anker Jørgensen (S) i september 1982 indgav regeringens afskedsbegæring.

Den stilfærdige sønderjyde startede dog sin karriere et andet sted. Han aftjente sin værnepligt og blev senere major, men det politiske fik taget i ham.

I 1975 blev han valgt ind i Folketinget for første gang, da Socialdemokratiet generobrede regeringsmagten fra Venstre.

Han blev medlem af partiets hovedbestyrelse og nåede også at blive partiets gruppeformand.

I slutningen af 1981 blev J.K. Hansen minister for offentlige arbejder, det der i dag hedder trafikminister. Men ministertiden blev kortvarig. Året efter kastede Anker Jørgensen håndklædet i ringen.

J.K. Hansen blev helt tilbage i 1952 gift med sin Dagmar, som han i 2017 fejrede krondiamantbryllup med. Da hun døde i december sidste år, tog det livsmodet fra J.K. Hansen, der sov stille ind den 28. februar.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

J.K. Hansen

Fhv. minister, MF (1975-94), gruppeformand og amtsrådsmedlem (S), major, fhv. formand for Folketingets Uddannelses- og Transportudvalg
landbrugsuddannet; militære skoler (1948-52), regnskabsuddannet ved Forsvarets Intendanturkorps' Skole (1961-63)

0:000:00