Lovkatalog med højere bøder, ny havnelov og statslig exit fra letbane

OVERBLIK: Transportminister Ole Birk Olesens (LA) lovgivningsmæssige drejebog for det kommende folketingsår indeholder ikke de store overraskelser, men til gengæld en hel del vigtig teknik.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (th.) har ti transportpolitiske lovforslag i regeringens lovkatalog for 2018/19. Flere kan komme til.
Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (th.) har ti transportpolitiske lovforslag i regeringens lovkatalog for 2018/19. Flere kan komme til.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Mens koblingen mellem klima og transport fik relativt stor opmærksomhed i statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) tale ved Folketingets åbning tirsdag, så var der ikke mange ord om andre transportpolitiske forhold.

Regeringens lovkatalog på området er da heller ikke ligefrem spækket med initiativer, som ikke var kendt i forvejen.

På klimafronten samler opmærksomheden sig om regeringens nu officielle målsætning om at stoppe for salg af diesel- og benzinbiler i 2030 og for alle ikke-nulemissionsbiler i 2035. Her er det værd at bemærke, at regeringen taler om målsætninger og ikke om krav.

0:000:00