Paneldebat: Hvad skal prioriteres i det nye folketingsår?

DEBAT: Et nyt hold af debattører sætter fokus på, hvad der skal på den transportpolitiske dagsorden i det kommende folketingsår. Mød panelet her.

Folketingspolitikerne er så småt ved at vende tilbage fra sommerferie, og finanslovsforhandlinger og et nyt folketingsår nærmer sig.

Altinget: transport benytter anledningen og spørger et nyt hold af debattører: Hvilke transportpolitiske områder skal prioriteres i det nye år?

Mød panelet her.

Klaus Bondam
Direktør i Cyklistforbundet. Klaus Bondam er tidligere institutleder ved Det Danske Kulturinstitut/Benelux og har desuden været teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune. Han har gået på Skuespillerskolen ved Odense Teater.

Thomas Møller Thomsen
Koncernchef og adm. direktør i Forenede Danske Motorejere (FDM). Thomas Møller Thomsen er tidligere direktør i Ingeniørforbundet, i Kræftens Bekæmpelse og for Amtssygehuset i Gentofte.

Erik Østergaard
Administrerende direktør i DTL – Danske Vognmænd siden 2005 og formand for Nordic Logistics Association siden 2012. Erik Østergaard har tidligere været direktør i Scandlines AG Group og inden da planlægningschef i DSB Rederi. Han er rederiuddannet, HD og MBA.

Trine Wollenberg
Direktør for Dansk Taxi Råd. Trine Wollenberg er tidligere juridisk rådgiver i Dansk Taxi Forbund (fra 2003 Dansk Taxi Råd). Hun er uddannet cand.merc.jur ved Aarhus Universitet.

Harry Lahrmann
Lektor ved Institut for Byggeri og Anlæg ved Aalborg Universitet. Han er ekspert i trafik- og transportsektoren med hovedvægt på trafikplanlægning og trafikteknik – herunder trafiksikkerhed og trafikinformatik.

Kristian Pihl Lorentzen(V)
Transportordfører. Kristian Pihl Lorentzen har siddet i Folketinget siden 2005. Han har skrevet "Hvor der er vilje, er der vej – transportpolitiske visioner for Danmark" i 2010 og "På sporet af Danmark – Jernbanen før, nu og i fremtiden" i 2013. Han har en videregående officersuddannelse ved Forsvaret, hvor han har været ansat fra 1981 til 2005.

Rasmus Prehn (S)
Transportordfører. Rasmus Prehn har siddet i Folketinget siden 2005. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet og har arbejdet som højskolelærer.

Kim Christiansen (DF)
Kim Christiansen har siddet i Folketinget siden 2007. Han er selvstændig erhvervsdrivende, og har tidligere været medlem af byrådet i Mariager Kommune.

Henning Hyllested (EL)
Henning Hyllested har siddet i Folketinget siden 2011. Han har arbejdet som havnearbejder i mange år.

Forrige artikel V: Her er vores prioriteter for transporten V: Her er vores prioriteter for transporten Næste artikel Vognmænd om klimakrav: Det handler om kroner og øre Vognmænd om klimakrav: Det handler om kroner og øre