Politikere vil sætte fokus på delebiler

DELEBIL: Der er massiv opbakning til, at danskerne skal deles om bilerne i langt større omfang i fremtiden. Trængsel og klimamæssige fordele bliver fremhævet.
Hjalte T. H. Kragesteen

Delebilstanken er meget interessant. For det er en ny måde at tænke forbrug og en ny måde at leve sit liv på. Vi står over for en fremtid med knaphed på ressourcerne, hvor vi skal finde ud af at gøre mere med mindre. Det er, hvad delebiler handler om.

Connie Hedegaard
EU's klimakommissær
Københavns Kommune arbejder på en plan for delebiler. Folketingets trafikpolitikere er generelt positive, og klimakommissær Connie Hedegaard kalder delebiler for en del af klimaløsningen. Branchen selv ønsker mere oplysning om delebilismens fordele.

"Når man først har købt en bil, så bruger man den altså også."

Sådan lød det fra teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ayfer Baykal (SF), under sidste uges konference "Delebiler - fremtidens transportløsning?". 

Hun håber, at delebilsordningen kan udbygges, så der "skabes mere plads til mennesket frem for bilen" og peger således på, at én delebil erstatter mellem 4-8 privatejede biler, hvilket frigør plads til flere cykelstier og flere grønne områder i byen.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00