Trafikeksperter: Thor P. er for nærig

NYHED: Der mangler ikke bud på strategier men penge fra Thor P. for at undgå trafikalt kaos, mener eksperter. Minister afviser kritik.
Finansminister Thor Pedersen (V) sidder for godt på pengene til trafikområdet, mener flere eksperter. Ministeren afviser kritikken.
Finansminister Thor Pedersen (V) sidder for godt på pengene til trafikområdet, mener flere eksperter. Ministeren afviser kritikken.
Natali Braagaard

Thor Pedersen siger altid, at det er interessant, og det må man kortlægge, men han kommer jo aldrig med pengene.

Oli B. G. Madsen
Professor ved CTT

Intelligente trafiksystemer (ITS). Roadpricing. Pendlerparkering. Det er blot nogle få eksempler på de mange strategier og løsninger, som blandt andre Akademiet for Tekniske Videnskaber (ATV) og Ingeniørforeningen (IDA) har disket op med de sidste par måneder.

Ifølge to trafikforskere er det da heller ikke mangel på trafikale løsningsforslag, der vil forårsage et fremtidigt trafikalt kaos på vejene, men finansminister Thor Pedersens (V) modvilje i forhold til at få pengene op af lommen.

Show me the money
"Den danske ITS-forening har længe lagt pres på regeringen i forhold til, at der skal gøres noget for at undgå kaos på de danske veje i fremtiden. Thor Pedersen siger altid, at det er interessant, og det må man kortlægge, men han kommer jo aldrig med pengene," siger professor ved Center for Trafik & Transport Oli B. G. Madsen.

0:000:00