Debat

Transportdebatten sætter fokus på kommunalvalget

TRANSPORTDEBATTEN: I november er der kommunalvalg, og derfor sætter Transportdebatten fokus på den kommunale vinkel på dansk transportpolitik. Mød debatpanelet her.
Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Kommunalvalget står for døren.

Derfor er landets lokalpolitikere i disse uger i valgkamp, hvor spørgsmål om bedre børnehaver, bedre og skoler og mere rengøring til de ældre, præger debatten i medierne.

Men lokalpolitik handler også om transport. Kommunerne har således stor indflydelse på landets infrastrukturen, og byrådene lægger lægger strategier for bedre mobilitet og arbejder for at gøre transportsektoren mere grøn.

Det er også lokalt, at man helt konkret mærker, når der er problemer med færdselssikkerheden, ligesom at kommunerne har ansvar for dele af den kollektive trafik - særligt busdriften.

Fakta
Transportdebatten på Altinget | Transport har til formål at fokusere og styrke den transportpolitiske og transportfaglige debat i Danmark.

Løbende inviterer Altinget | Transport derfor eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for transportområdet.

Fra 1. november og en måned frem handler tredje udgave af Transportdebatten om den kommunale transportpolitik - både i forhold til kommunale barrierer for udvikling af transportpolitikken og transportvisionerne i landets byråde og blandt de nye byrådskandidater.

Deltag i debatten!

Send dit indlæg til [email protected]

Derfor sætter transportdebatten i november fokus på de udfordringer og løsninger på transportområdet, som landets kommunalpolitikere møder.

Panelet består i den kommende måned derfor af lokalpolitikere fra et bredt udsnit af landets kommuner.

De otte debattører er:

Morten Kabell (EL): Morten Kabell er spidskandidat for Enhedslisten i København. Han har været politisk aktiv siden 1987. Han blev første gang valgt til kommunalvalget i 1997, hvor han blev partiets budgetordfører. Siden 2006 har han været organisationssekretær for Enhedslisten i København.

Winnie Grosbøll (S): Winnie Grossbøll er borgmester på Bornholm. Hun er uddannet cand.mag. i historie og samfundsfag ved Københavns Universitet og har været lektor på Bornholms Gymnasium. Hun har været politisk aktiv siden hun i 1992 blev medlem af DSU, hvor hun senere har været amtsformand for organisationen på Bornholm samt siddet i hovedbestyrelsen.

Søren Pape Poulsen (K): Søren Pape Poulsen er borgmester i Viborg Kommune. Han er udlært hos Grundfos i Bjerringbro i shippingafdelingen og har været speditør i Billund Lufthavn og Århus samt lærer på Bøgeskovskolen og Ungdomsskoleleder i Bjerringbro Kommune. Han har desuden været afdelingsleder i ny Viborg Kommune og byrådsmedlem siden januar 2002. Tidl. udvalgsformand for Børne- og Ungdomsudvalget og Medlem af KL's bestyrelse og formand for KL's Internationale Udvalg.

Jonathan Nielsen (LA): Jonathan Nielsen er Liberal Alliances spidskandidat til Hillerød Byråd. Han er uddannet jurist ved Københavns Universitet. Tidligere formand for Liberal Alliance Hillerød. Han har siden 2009 arbejdet som politisk-økonomisk konsulent i Liberal Alliances sekretariat på Christiansborg.

Lars Krarup (V): Lars Krarup er borgmester i Herning Kommune, hvor han har været medlem af byrådet siden 1998. Han er uddannet slagter. Fra 1997-2000 arbejdede Lars Krarup som key account manager hos Tuborg og i 2000 var han salgschef for Carlsberg/Tuborg i Jylland og på Fyn. Fra 2000-2001 var han direktør for Blue Fox Herning A/S. Han er medlem af KL's bestyrelse og er bestyrelsesformand for Sport Event Denmark. Er desuden medlem af bestyrelsen i Fonden Realdania og i Kommunekredit.

Henriette Bødewadt (R): Henriette Bødewadt stiller op for Radikale Venstre i Lolland Kommune. Hun er uddannet industriekauffrau, med speciale i Bio-kemi. Hun har været ansat på henholdsvis Esbjerg og Vejen Jobcentre, hovedsageligt inden for integrationsområdet. Har tidligere arbejdet i modtagelsen på et hospital i Tyskland.

Anker Boye (S): Anker Boye har fra 1994 til 2005 og igen fra 2010 været borgmester i Odense. Fra 2006-2010 var han rådmand i Odense Kommune. Han er uddannet maler. Ved valget i 2001 satte han rekord med det højeste antal personlige stemmer i dansk kommunalpolitisk historie. Mere end 35.000 satte dengang kryds ved Anker Boye.

Martin Peyrath (DF): Martin Peyrath stiller op for Dansk Folkeparti i Kolding Kommune. Han er uddannet arkitekt ved Arkitektskolen i Aarhus. Har arbedet med letbanen til Billund Lufthavn 2006, derefter flere letbaneprojekter i Danmark. Han har fra 1997 til 2001 siddet i Kolding Byråd for Konservative.

De første fire indlæg kan læses i lilnkboks til højre.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

Lars Krarup

Formand, Realdania, formand, Team Danmark
Slagter (1991)

Winni Grosbøll

Direktør, Friluftsrådet, formand, Hjem til Alle alliancen
cand.mag. i historie og samfundsfag (Københavns Uni. 2004)

0:000:00