V og K uenige om nye betalingsmotorveje

NYHED: Venstre er det eneste borgerlige parti, der går imod nye betalingsmotorveje. K, DF og R er positive over for idéen.

Det er problematisk, hvis vi indfører betaling på enkelte motorveje, for bilisterne betaler i forvejen 40 mia. i skatter og afgifter.

Kristian Pihl Lorentzen (V)
Trafikordfører

Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen mener ikke, at man vil kunne kræve betaling for nye private motorvejsstrækninger. Forslaget kommer fra Dansk Industris medlem af Infrastrukturkommissionen, direktør Kim Graugaard. Han mener, at det er urealistisk, at staten kan poste penge nok i motorvejsnettet, hvis det også skal fungere i fremtiden.

Ifølge Kristian Pihl Lorentzen skal motorvejen være for alle, og en motorvejsafgift kræver en ændring af bilafgifterne, hvis skattestoppet skal overholdes. En løsning kunne være den østrigske model, hvor der betales en fast afgift for hele motorvejsnettet:

"Det er problematisk, hvis vi indfører betaling på enkelte motorveje, for bilisterne betaler i forvejen 40 mia. i skatter og afgifter," lyder det fra Kristian Pihl Lorentzen.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00