V om motorcykelkørekort til 16-årige: Det er et godt forslag

Kristian Pihl Lorentzen (V) roste beslutningsforslaget, der vil sænke alderskravet for at tage kørekort til stor knallert og lille motorcykel. 14. april 2016 

MOTORCYKEL: Forslaget fra regeringens støttepartier om at give 16-årige mulighed for at køre lille motorcykel og stor knallert modtager ros fra Venstre, der dog vil undersøge de sikkerhedsmæssige aspekter, før de tilslutter sig forslaget helt.

De tre støttepartier i blå blok, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative, fik torsdag et beslutningsforslag, der handlede om at lade 16-årige få muligheden for at tage et kørekort til en stor knallert og en lille motorcykel, på dagsordenen i Folketingssalen.

Mens rød blok var imod den idé, mødte forslaget umiddelbart støtte fra regeringen, der dog ikke kunne tilslutte sig forslaget, før de sikkerhedsmæssige aspekter i forslaget blev undersøgt nærmere.

"Det kan eksempelvis være, at vi skal undersøge, om det nu er rigtigt at give 16-årige lov til at køre 120-130 kilometer i timen på motorvejen. Det kan godt være, der skal en eller anden begrænsning ind der," lød det fra transportordfører hos Venstre Kristian Pihl Lorentzen.

"Men ros til forslagsstillerne. Det er et godt forslag, og hensigten er rigtig god. Derfor skal vi arbejde videre med det," tilføjede transportordføreren fra regeringspartiet.

I beslutningsforslaget skriver forslagsstillerne, at ændringen vil være med til at styrke mobiliteten for de unge, ligesom det vil bringe Danmark på niveau med resten af EU-landene, når det gælder alderskrav i forhold til stor knallert og lille motorcykel.

Aldersgrænsen for at tage et kørekort til begge køretøjer er i øjeblikket 18 år.

Forrige artikel S og V åbner for nye forhandlinger om DOT S og V åbner for nye forhandlinger om DOT Næste artikel Minister åben for forslag om mærkning af bæredygtig transport Minister åben for forslag om mærkning af bæredygtig transport