Jette Ryde Gottlieb
 svarer 
Thomas Danielsen

Hvilke forventninger har ministeren til fremskaffelsen af finansieringen til Havnetunnel, Metro M5 og Lynetteholm?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 667

Hvilke forventninger har ministeren til fremskaffelsen af finansieringen til Havnetunnel (Østlig Ringvej), Metro M5 og Lynetteholm, og hvor meget mener ministeren, at henholdsvis Københavns Kommune, By & Havn og staten burde bidrage med?

Svar fra fredag den 8. marts 2024

Anlæg af halvøen Lynetteholm er isoleret set selvfinansierende. Det finansieres af By & Havns jordmodtagelse, som anvendes til opfyld af halvøen.

Med Principaftale om anlæg af Lynetteholm fra 2018 mellem den daværende regering og Københavns Kommune er parterne enige om, at indtægterne fra byudviklingen af Lynetteholm vil kunne bidrage til at finansiere metrobetjening af området og etableringen af en Østlig Ringvej. Etablering af den nødvendige infrastruktur må ske med det udgangspunkt, at der er tale om et projekt, der kan finansieres af egne indtægter.

Da indtægterne fra byudvikling kommer på lang sigt, i takt med at området byudvikles, er der med Aftale om Infrastrukturplan 2035 afsat en reservation på 12,7 mia. kr. til finansiering af infrastruktur tilknyttet Lynetteholm. Reservationen er afsat med forventning om, at der på sigt genereres indtægter fra projektet, som kan finansiere den nødvendige infrastruktur.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00