René Gade
 svarer 
Søren Pape Poulsen

René Gade (ALT) spørger justitsministeren, Søren Pape Poulsen, om ministeren vil redegøre for sin holdning til deling af lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 170, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for sin holdning til deling af lovforslaget, således at den del, der vedrører strafskærpelse for flugt og medvirken til flugt fra lukkede fængsler og arresthuse, udskilles i et lovforslag, og den del, der vedrører bemyndigelse til justitsministeren til at fastsætte regler, der giver kriminalforsorgen mulighed for uden retskendelse at undersøge personer, der er anbragt i institution eller hospital m.v., i forbindelse med transport, der forestås af kriminalforsorgens personale, udskilles i et andet lovforslag?

Svar fra torsdag den 4. april 2019
Jeg kan støtte en opdeling af lovforslaget. Jeg kan i den forbindelse oplyse, at et ændringsforslag om opdeling af lovforslaget kan udformes som følger:

Ændringsforslag om deling af lovforslaget 1) ovforslaget deles i to lovforslag med følgende titler og indhold:

A.

»Forslag til lov om ændring af retsplejeloven og straffeloven (Undersøgelse af arrestanter m.v. i forbindelse med transporter)« omfattende § 1, §

2, nr. 1, samt §§ 3 og 4.

B.

»Forslag til lov om ændring af straffeloven (Skærpelse af strafniveauet for flugt og medvirken til flugt fra lukkede fængsler og arresthuse)« omfattende § 2, nr. 2 og 3, samt §§ 3 og 4.

[Forslag om deling af lovforslaget]

Bemærkninger Til nr. 1 Det foreslås at dele lovforslaget op i to forslag. Det ene forslag (A) har til formål at give kriminalforsorgen mulighed for uden retskendelse at undersøge (visitere) personer, der er anbragt i institution eller hospital, herunder hospital for sindslidende mv. i forbindelse med transport, der forestås af kriminalforsorgens personale. Det andet forslag (B) har til formål at hæve straf2 niveauet i sager om flugter og bistand til flugter fra lukkede fængsler og arresthuse, herunder flugter i forbindelse med transport og ledsagede udgange fra de pågældende typer af institutioner med henblik på at begrænse antallet af flugter og flugtforsøg. Det forudsættes, at sådanne overtrædelser i førstegangstilfælde som udgangspunkt skal medføre fire måneders ubetinget fængselsstraf.

0:000:00