Sigurd Agersnap
svarer
Thomas Danielsen

Hvad er ministerens holdning til indførelsen af nulmoms for indenrigsflyvning?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 900

Hvad er ministerens holdning til, at indførelsen af nulmoms for indenrigsflyvning vil gøre det billigere at benytte sig af taxaflyvning, og er ministeren bekymret for, om forslaget vil lede til flere taxaflyvninger?
Skriftlig begrundelse:
Ingen.

Svar fra mandag den 1. januar 1900

Jeg har ikke rigtig noget grundlag for at sige, at det vil føre til mere flyvning. Jeg ved godt, at man teknisk har lavet en kalkule, hvor tallet er på 5 mio. kr. Men jeg er simpelt hen ikke bekendt med, at der er noget taxaflyvning, som ikke undgår moms i dag. Det kan være, spørgeren har fundet noget, men jeg er ikke bekendt med det. Jeg troede faktisk, at spørgeren havde fået sådan rimelig dybdegående svar på samrådet, hvor vi faktisk gik i dybden med det og ikke bare havde de her få sekunder til at svare i en pingpong i forhold til nulmoms, og hvad det reelt betyder.

Jeg tror, det gør en positiv forskel. Jeg håber, der kommer mere indenrigsflyvning, og jeg håber, vi får bundet Danmark bedre sammen, men at det sker med danske flyselskaber. I forhold til at du i dag kan få en udenlandsk licens og så flyve i Danmark på den og derved undgå moms, vil jeg sige, at jeg endnu ikke er stødt på et godt argument for at skulle bevare den model, altså den, vi har i dag. Det har jeg ikke hørt fra nogen, hverken fra spørgeren eller fra andre. Jeg har hørt andre holdninger om, at det skal være dyrere at flyve, men det, at man laver om i den her finte, er der simpelt hen ikke nogen gode argumenter for at man ikke skulle gøre. Så svaret er nej. Jeg håber, at det i fremtiden vil blive nemmere at være et lille flyselskab i Danmark, og at man ikke skal spekulere i udenlandske licenser, eller på, om man hovedsagelig flyver i udlandet osv. Det giver ikke mening. Så det er jo bare en fjollet regel, vi har fjernet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024