Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Dan Jørgensen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om en opdateret materialeoversigt fra Skatteministeriet ifm. forhandlingerne om at fremme lavemissionsbiler og forhøjelse af iblandingskravet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 51, Spørgsmål 12
Vil ministeren oversende materialeoversigten fra den 1. november 2018, eller den sidst opdaterede materialeoversigt, fra Skatteministeriet i forbindelse med forhandlingerne om at fremme lavemissionsbiler og forhøjelse af iblandingskravet, som ikke endte med en aftale?

Svar fra tirsdag den 3. december 2019
Den nuværende regering har lige siden sin tiltrædelse arbejdet for den grønne omstilling, ikke mindst af transportsektoren.

Det er rigtigt, at hvis den tidligere regering havde landet en aftale om fremme af lavemissionsbiler og forhøjelse af iblandingskravet, havde mulighederne for at opfylde VE-direktivet været flere. Det var desværre ikke tilfældet, og regeringen overtog en opgave med at opfylde VE-direktivets krav om 10 pct. vedvarende energi i transportsektoren.

Derfor har jeg foreslået, at iblandingskravet i transportsektoren forhøjes i 2020. Den mere langsigtede løsning for omstillingen af transportsektoren ser jeg frem til fremadrettet at diskutere med Folketinget.
0:000:00