Anne Valentina Berthelsen
 svarer 
Trine Bramsen

Anne Valentina Berthelsen (SF) spørger transportministeren, Trine Bramsen, om ministeren vil kommentere høringssvaret fra en borgergruppe i Aarhus (L 122 – bilag 1), herunder idéen om at kunne køre gods- og lyntoge uden om Aarhus H ved f.eks. at etablere en ”super Aarhus H” (Vestbanegården) og en shunt mellem Skanderborg og Randers

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 122, Spørgsmål 7
Vil ministeren kommentere høringssvaret fra en borgergruppe i Aarhus (L 122 – bilag 1), herunder idéen om at kunne køre gods- og lyntoge uden om Aarhus H ved f.eks. at etablere en ”super Aarhus H” (Vestbanegården) og en shunt mellem Skanderborg og Randers? Og i forlængelse heraf, hvad er så ministerens overvejelser om, at anlægsloven ikke må risikere at spænde ben for fremtidige ønsker om at kunne udbygge mere?

Svar fra mandag den 28. marts 2022
Ombygningen af Aarhus H vil ikke medføre, at man i fremtiden ikke kan etablere mere baneinfrastruktur i Aarhusområdet, som for eksempel en shunt mellem de to baner til Skanderborg og til Randers og en ny banegård vest for Aarhus.

For så vidt angår idéen om at køre lyntog uden om Aarhus H med etablering af en ny banegård vest for Aarhus henvises der til besvarelsen af L 122 spørgsmål 6. I forhold til godstog vil en shunt have en positiv effekt på godstrafikken i Jylland. Det skal dog bemærkes, at antallet af godstog igennem Jylland er relativt begrænset, hvorfor de samfundsøkonomiske gevinster af en shunt til godstog også vurderes at være begrænset.
0:000:00