Henning Hyllested
 svarer 
Trine Bramsen

Henning Hyllested (EL) spørger transportministeren, Trine Bramsen, om det i ombygningen vil blive tilstræbt, at entreprenøren anvender emissionsfri køretøjer, herunder mindre og non-road maskiner (elektriske eller HVO-drevne (2. generations biodiesel)) for at minimere luft- og CO2-forureningen i forbindelse med anlægsarbejdet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 122, Spørgsmål 9
Vil ministeren oplyse, om det i ombygningen vil blive tilstræbt, at entreprenøren anvender emissionsfri køretøjer, herunder mindre og non-road maskiner (elektriske eller HVO-drevne (2. generations biodiesel)) for at minimere luft- og CO2-forureningen i forbindelse med anlægsarbejdet?

Svar fra onsdag den 30. marts 2022
Jeg har videresendt dit spørgsmål til Banedanmark, som oplyser følgende:

”Banedanmark er ved at forberede klimasamarbejder med henholdsvis bygherrer, rådgivere og entreprenører. I den forbindelse vil Banedanmark gå i dialog med markedet med henblik på at opnå øget viden om potentialer og priser for forskellige CO2-reducerende tiltag, der kan implementeres i anlægsprojekter og herunder sikre, at de respektive løsninger er tilstrækkelig modne og kan implementeres økonomisk forsvarligt. Det er endnu for tidligt at vurdere markedsmodenheden i forhold til udførelsestidspunktet for Aarhus H.”
0:000:00