Henning Hyllested
 svarer 
Trine Bramsen

Henning Hyllested (EL) spørger transportministeren, Trine Bramsen, om man i forbindelse med genetablering af cykelparkeringen vil forbedre cykelforholdene

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 122, Spørgsmål 11
Vil ministeren redegøre for, om man i forbindelse med genetablering af cykelparkeringen vil forbedre cykelforholdene ved eksempelvis at etablere hhv.

1) ”best practice” 2-etagers cykelparkering med gasfjedre på stål-stibroen, 2) mulighed for fastlåsning inklusive vejvisning for cyklister, 3) togafgangsnedtælling i ankomstområderne og 4) belysning?

Svar fra onsdag den 30. marts 2022
Cykelparkeringen ejes af Aarhus Kommune, og det er derfor kommunen, der skal genetablere cykelfaciliteterne, herunder fastsætte fremtidig udformning og funktionalitet. Jeg vil bede Banedanmark gå i dialog med Aarhus Kommune om mulighederne for at forbedre cykelforholdene samtidig med ombygningen af Aarhus H.
0:000:00