Regeringen udvider kampen mod lærernes overenskomster

BAGGRUND: Står det til regeringen, skal lærerne på gymnasierne, erhvervsskolerne og voksenuddannelserne også til at undervise mere. Det kræver et opgør med de nuværende overenskomster, og det møder skepsis fra flere lærerforeninger.
Det er ikke kun folkeskolelærernes arbejdstidsregler, der ifølge regeringen er et problem. Det samme er også tilfældet for lærerne på ungdoms- og voksenuddannelserne.
Det er ikke kun folkeskolelærernes arbejdstidsregler, der ifølge regeringen er et problem. Det samme er også tilfældet for lærerne på ungdoms- og voksenuddannelserne.Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Det skal være slut med, at hver en arbejdstime skal puttes i hver sin lille firkantede kasse.

Bjarne Corydon (S)
Finansminister

Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at finansminister Bjarne Corydon (S) og børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) ved en fejl havde fået gamle noter med, da de mandag skulle forholde sig til overenskomstforhandlingerne for lærerne på landets ungdoms- og voksenuddannelser.

Ifølge de to ministre er de nuværende arbejdstidsregler både ufleksible og gammeldags, og at de er årsagen til, at mange elever aldrig bliver gode nok til at læse, skrive eller regne. Derfor bliver man nødt til at skrotte aftalerne og få lærerne til at undervise mere.

Samme budskab turnerede de rundt med for få uger siden, da regeringens udspil til en folkeskolereform blev præsenteret. Her blev der også sat lighedstegn mellem folkeskolelærernes arbejdstidsaftaler og elevernes ringe kundskaber. Og kun ved at øge antallet af lærer-elev-timer vil man kunne styrke undervisningen og skabe den "bedst uddannede generation i danmarkshistorien", som er regerings mål.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00