Ahrendtsen: Ledelse og faste rammer skal redde folkeskolen

INTERVIEW: Der skal fastere rammer og mere musik, tysk og bevægelse i folkeskolen, mener Dansk Folkepartis børne- og undervisningsordfører Alex Ahrendtsen. "Vi skal gøre op med slapheden," siger han som optakt til de kommende reformforhandlinger.
Dansk Folkepartis børne- og undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen, vil have mere fokus på nabosprogene tysk, svensk og norsk.
Dansk Folkepartis børne- og undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen, vil have mere fokus på nabosprogene tysk, svensk og norsk.Foto: ft.dk
Lasse Lange

Lærerne skal genopfinde rollen som myndighedspersoner i stedet for at være venner med eleverne. Det opnår vi kun, hvis skolen og skolebestyrelsen udstikker de nødvendige rammer. Vi kan ikke lovgive om alt, men vi kan ihvertfald give skoleledelsen nogle muskler at arbejde med. Vi må gøre op med slapheden. Det gælder os alle. Også politikere. Vi skal tage os selv i nakken, turde stille krav, forlange noget af folk.

Alex Ahrendtsen
Børne- og undervisningsordfører
Fakta

Altinget | Uddannelse sætter i den næste tid fokus på den kommende reform af folkeskolen med en række interviews med partiernes ordførere på området. 

I denne uge er det Dansk Folkepartis ordfører Alex Ahrendtsen, der får lov til at sætte ord på, hvor den danske folkeskole skal hen.


Kilde: Altinget | Uddannelse
"Det begynder med ledelse, og det slutter med ledelse."

Altinget | Uddannelse møder Dansk Folkepartis børne- og undervisningordfører en eftermiddag på Christiansborg for at tale om den kommende folkeskolereform. Dansk Folkeparti er med i den forligskreds, som skal prøve at nå til enighed om fremtidens folkeskole i løbet af efteråret. Og der er ét ord, der går igen, når den nyvalgte forlægger fra Odense taler folkeskole:

Ledelse, ledelse, ledelse.

For eksempel vil Alex Ahrendtsen styrke skoleledelserne ved at gøre det nemmere for dem at fyre dårlige lærere, som Altinget | Uddannelse kunne berette i sidste uge.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00