Ni organisationer til fælles kamp mod besparelser: Risiko for lærerfyringer og lukning af udbud

"Det vil gå ud over kvaliteten på alle landets ungdomsuddannelser, men det slår selvfølgelig hårdest igennem de steder i landet, hvor der er langt mellem elever og kursister," siger uddannelsesformand om udsigten til færre taxameterpenge i 2025. 

Gymnasier, erhvervsuddannelser og VUC-centre vil få sværere ved at få økonomien til at hænge sammen, hvis et økonomisk løft som planlagt bortfalder til nytår.
Gymnasier, erhvervsuddannelser og VUC-centre vil få sværere ved at få økonomien til at hænge sammen, hvis et økonomisk løft som planlagt bortfalder til nytår.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

I forvejen kører mange af landets ungdomsuddannelser med røde tal, men næste år kan det blive endnu sværere at få budgetterne til at gå op.

Sådan lyder meldingen fra en række uddannelsesaktører. De advarer om konsekvenserne af, at den midlertidige forhøjelse af undervisningstaxameteret – en pose penge, ungdomsuddannelserne fik i kompensation for omprioriteringsbidraget – udløber til nytår.

Hvis de her penge falder bort, underminerer det løftet af erhvervsuddannelserne.

Hanne Pontoppidan
Formand, Uddannelsesforbundet

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024