Antorini forstår leder-kritik

ARBEJDSTID: Der skal mere fleksibilitet ind i arbejdstidsaftalerne, fastslår børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), efter fem uddannelsesledere i sidste uge langede ud efter arbejdstidsaftalerne.
Per Bang Thomsen

Ligesom lederne mener regeringen, at lærerne skal tilbringe mere tid sammen med eleverne. Derfor skal der en større fleksibilitet ind i den måde, lederne kan planlægge arbejdet på, og det er noget af det, vi vil drøfte ved overenskomstforhandlingerne

Christine Antorini
Børne- og undervisningsminister (S)
Der er brug for mere fleksible arbejdstidsaftaler, hvis det danske uddannelsessystem skal løftes, og flere unge skal komme helskindet igennem deres ungdoms- og videregående uddannelser.

Det fastslår børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), efter formændene for fem af landets største uddannelsesforeninger - Gymnasieskolernes Rektorforening, Danske Erhvervsskoler - Lederne, SOSU-Lederforeningen, Professionshøjskolernes Rektorkollegium og Lederforeningen for VUC - i sidste uge kastede sig ind i debatten om lærernes arbejdstider.

I et fællesbrev til regeringen skrev de, at der er behov for "langt mere kreative, åbne og fleksible overenskomster", når det kommer til lærerne på landets gymnasier, erhvervsskoler og professionshøjskoler. Den pointe bakker ministeren op om.

"Ligesom lederne mener regeringen, at lærerne skal tilbringe mere tid sammen med eleverne. Derfor skal der en større fleksibilitet ind i den måde, lederne kan planlægge arbejdet på, og det er noget af det, vi vil drøfte ved overenskomstforhandlingerne," siger ministeren til Altinget | Uddannelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00