Analyse af 
Erik Holstein

Efter bededag venter Mette Frederiksens næste møgsager

Samme dag som afskaffelsen af store bededag blev stemt igennem, kom Klimarådet med en kritisk rapport. Nu venter et opgør med dele af uddannelsesverdenen, og siden kommer striden om seniorpensionen. Til gengæld er det svært at få øje på regeringens vindersager. 

Fredagens pressemøde bar præg af, at de tre regeringspartier havde helt forskellige indfaldsvinkler til en uddannelsesreform.
Fredagens pressemøde bar præg af, at de tre regeringspartier havde helt forskellige indfaldsvinkler til en uddannelsesreform.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Minus 10, minus 15, minus 20 mandater.
Uanset hvilken meningsmåling, man vælger, har SVM-regeringen fået en start, der alt efter temperament kan kaldes dårlig eller enestående katastrofal. Bundrekorden kom mandag, hvor en ny Voxmeter-måling for Ritzau gav Socialdemokratiet blot 18,6 procent af stemmerne med et mandattab på 17 på kun fire måneder. Dertil kommer tabene for Venstre og Moderaterne.

Og selvom kampen om store bededag i første omgang er forbi, tegner fremtiden ikke skinnende lys for den aparte sammensatte SVM-regering.

Finansens skabelon
Et par dage efter likvideringen af store bededag lagde regeringen sin uddannelsesreform frem. Eller mere præcist den del af reformen, der handler om at skære en del af kandidatuddannelserne ned til godt ét år. Her forsøger SVM-regeringen at tage livtag med et problemkompleks, som var en væsentlig del af socialdemokraternes motiv for at søge det brede samarbejde.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00