S og SF vil have en folkeskolereform

UDSPIL: Socialdemokraterne og SF lancerede fredag deres fælles skatteudspil. Se her, hvilken indvirkning det kan få på folkeskoleområdet
Foto: Kristian Aaskov Nielsen / Altinget.dk
Anne Bjerregaard

Socialdemokraterne og SF lancerede fredag på Christiansborg deres fælles skatteudspil under navnet "Fair Forandring". Et valg af andre værdier - frem mod næste valg - og dermed er grundstenen lagt for fremtidens skattepolitik, hvis Socialdemokraterne og SF kommer til magten. Skatteudspillet bliver skrevet ind i regeringsgrundlaget, som Helle Thorning-Schmidt gentog flere gange under fremlæggelsen.

S og SF vil inden næste valg fremlægge en samlet og mere konkret reformplan for folkeskolen. Læs skatteudspillets foreløbige tanker her:

"Folkeskolen fungerer ikke godt nok. Alt for mange børn lærer for lidt til at tage en uddannelse bagefter. Og endnu flere børn kunne under de rette betingelser lære langt mere. Det ville stille dem stærkere i den globale kappestrid om fremtidens job. S og SF vil sikre moderne folkeskoler, der tilbyder alle børn bedre forudsætninger for at uddanne sig end noget andet land.

Det kræver en omfattende reform af folkeskolen - og den koster penge. Til det formål afsætter vi 2 mia. kr. årligt. Det vil sikre en historisk satsning på at løfte kvaliteten i folkeskolen. De konkrete reformforslag vil vi udforme i samarbejde med eksperter og interessenter i og omkring folkeskolen.

Men målene for Socialdemokraternes og SF's reform er klar:

  • Højt fagligt niveau: Alle børn skal hurtigt lære at læse, skrive og regne, beherske fremmedsprog sikkert, og nå et tilstrækkelig højt niveau indenfor naturfag.
  • Mod på og evner til at tage en uddannelse: Alle midler skal tages i brug for at sikre, at så godt som ingen skal leve i Danmark uden anden uddannelse i folkeskolen.
  • De bedste til IT: Danske skoleelever skal være fortrolige med at anvende IT til videre uddannelse, være innovative med computeren og evne at sortere informationer kritisk.
  • Ingen bliver ladt tilbage: Ethvert barn, der ikke får nok ud af folkeskolen til at tage en uddannelse, er fællesskabets fallit. En stærk folkeskole skal have alle med, samtidig med at også de allerdygtigste bliver stimuleret.
  • Fælles bedre end privat: Den fælles offentlige folkeskole skal kunne levere så høj kvalitet, at den stigende søgning til privatskoler erstattes af aktivt tilvalg af folkeskolen".

Kilde: fairforandring.dk - Teknisk baggrund

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Villy Søvndal

Kandidat til Europa-Parlamentet (SF), fhv. udenrigsminister og partiformand (SF)
Lærer (Kolding Seminarium 1980)

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

0:000:00